Antwoord op al je vragen

Waarom is ibuprofen roze?

Alsof het snoepjes zijn

Anoniem

6

antwoorden

5

Anuke

Alle ibuprofen die ik ooit heb genomen waren allemaal roze, zowel van huismerken als ibuprofen zelf. Vaak doen ze om pillen een soort glazuurlaag heen, die er voor zorgt dat je de pil makkelijker kunt doorslikken. Ik denk dat deze pillen roze zijn zodat ze goed te onderscheiden zijn van bijvoorbeeld paracetamol. In ibuprofen zitten ook stoffen waar best wel veel mensen allergisch voor zijn, dus dan is het wel handig om te weten wat je in neemt.

1

Anoniem

ik weet niet veel over pillen maar ik weet wel dat het rozen is en glimt omdat je het dan beter kan doorslikken, het rozen laachje geeft meeer mogelijkheid om het better door te kunnne slikken en het verschil tuussen een paracetemol en ibuprofen kan zien.

1

Anoniem

Het is zeker niet hetzelfde, de witte geeft meer bijwerking op de maag en werken minder goed. Net zoals sommige masgbeschermer die meer bijwerkingen hebben dan andere.

-2

Anoniem

Ibuprofen en aspirine zijn allebei ontstekingsremmend, maar wat is precies het verschil en wat voor allergie, klacht, welke van die twee helpt beter verder?

-4

Halmark

Medicatie bestaat al sinds de tijd van de Egyptische farao's. Vroeger waren de meeste pillen wit. Tegenwoordig hebben veel pillen kleur. Dit is omdat de fabrikanten onderzoek hebben gedaan en het blijkt dat mensen een bepaalde reactie hebben op kleuren. Blauw straalt misschien vertrouwen uit, oranje is een warme kleur. Roze IBUprofen verkoopt waarschijnlijk gewoon het beste. Omdat mensen eraan gewend zijn dat het deze kleur heeft.

-31

Anoniem

Ibuprofen is altijd een witte pil. Enkel onder de merknaam Brufen is ze roze

Beantwoord deze vraag als Anonieme Gebruiker: