Antwoord op al je vragen

Waarom is leidingwater ph 8 en niet ph 7?

Ph 7 zou neutraal moeten zijn, en ook beter voor mijn vissen en planten. Waarom wordt leidingwater dan met ph 8 geleverd bij mij thuis?

Anoniem

3

antwoorden

0

Anoniem

het is niet waar dat ph7 beter is voor je planten. er zitten allerlei mineralen en opgeloste stoffen in water, die je planten juist nodig hebben. Wel is het zo dat sommige planten gedestileerd water nodig hebben

0

Anoniem

Het kraanwater in Limburg heeft ook een andere PH waarde dan het kraanwater in Noord-Holland, heeft met tal van zaken te maken, zoals de hardheid van het water, de manier waarop het gezuiverd wordt, waar het vandaan komt enzovoorts. Regen kan bijvoorbeeld ook zure regen worden, dan is de PH waarde ook anders.

0

Anoniem

Drinkwaterbedrijven leveren inderdaad een hogere pH omdat de pH waarde (licht) daalt in het leidingnet en een lagere pH kan leiden tot agressief water: dit water kan leidingen aantasten (deze lossen dan op). Veel leidingen bevatten nog cement en dat kan niet tegen zuur water (lagere pH graden). Ook koperen leidingen (oudere huizen) houden hier niet van.

Beantwoord deze vraag als Anonieme Gebruiker: