Antwoord op al je vragen

Waarom is respect belangrijk?

Het kost zoveel moeite

Anoniem

12

antwoorden

2

Anoniem

Respect is een breed en vaag begrensd begrip. Het is belangrijk omdat het in het leven gaat om geven en nemen. Als je dit met respect doet, zowel aan de natuur als aan andere mensen en de dieren, krijg je er een betere wereld voor terug. Respect is dus groter dan jezelf. Belangrijk is het onderscheid tussen respect en slijmen om hogerop te komen.

1

Anoniem

respect!

0

Anoniem

Respect WAT IS DE BETEKENIS & DEFINITIE Respect is een gevoel van bewondering, ontzag of eerbied. Dit kan respect zijn voor mensen al of niet op grond van iemands kwaliteiten of prestaties of ten opzicht van dieren of andere zaken. Respect betekent oorspronkelijk ‘omzien naar’, en geeft aan dat iemand rekening houdt met een ander persoon etc. Ook kan respect zich uiten voor bijvoorbeeld bepaalde natuurverschijnselen: "De storm gaat goed tekeer, ik pas wel op, ik heb er respect voor." Voor veel mensen is respect een basishouding, een manier om mensen tegemoet te treden. Wanneer mensen onderling respect voor elkaar hebben kan er sprake zijn van een gelijkwaardige verhouding. Ook geldt dat bepaald gezag, zoals de leraar of de politie, op grond van

0

Anoniem

respect moet je aan iedereeen geven van Klein naar groot

0

Anoniem

Zonder respect zou de wereld niks waard zijn. Dan zou afval zomaar in de natuur worden gegooid en zouden dieren niet goed behandeld worden. Door respect blijft de wereld als het ware bestaan.

0

Anoniem

omdat het zo is en dat kan niemand veranderen.

0

Anoniem

Het leven gaat inderdaad om geven en nemen. Alles draait om je eigen belangen. Je geeft respect omdat je er dan voordeel uit krijgt, maar is dat dan niet respectloos. respect geven voor je eigen belang. respect heeft een diepere betekenis.

0

Anoniem

Respect is belangrijk omdat het mensen verbind in positieve zin.

-1

Anoniem

de functie respect geniet. Niet zelden moet respect verdiend worden. Mensen moeten dit respect dan verdienen: "Laat haar eerst maar eens zien of ze goed orde kan houden, dan heb ik respect voor haar.

-1

Anoniem

warnneer toon je respect

-5

Anoniem

Respect is belangrijk in je leven,als je geen respect toont dan red je niks in je leven

-15

Anoniem

Respect is een lollige tak

Beantwoord deze vraag als Anonieme Gebruiker: