Antwoord op al je vragen

Waarom zijn restaurants zo duur?

Ik ken alleen maar dure restaurants, ik heb geen zin om te koken.

Anoniem

3

antwoorden

0

Anoniem

Dat zal ook liggen aan je wensen en eisen, een snackje halen bij de snackbar hoeft niet duur te zijn en je hoeft alsnog niet te koken. Wil je een sterrenmaal, dan zal je de portefeuille mogen trekken. Misschien kan je aan kennissen/vrienden/familie vragen om betaalbare restaurants in jouw omgeving.

0

Anoniem

Restaurants zijn duurder dan zelf koken omdat een restaurant een bedrijf is dat zelf ook vele kosten moet betalen om te kunnen bestaan. Denk maar aan de salarissen van het personeel, de huur van het gebouw, de energierekening, het inkopen van de ingrediënten om al het lekkers te maken, verzekeringen, belastingen en in een aantal gevallen ook kosten om het restaurant te beveiligen. Een aantal van deze kosten moeten steeds maar weer opnieuw worden betaald, ook al zijn er nog helemaal geen klanten geweest. Een restaurant moet zich ook tot op zekere hoogte kunnen indekken tegen zwakke perioden waarin minder klanten komen eten. Beschouw het eten buiten de deur maar als een luxe voor als je geld over hebt. Een mooi veel goedkoper alternatief is om thuis een grotere hoeveelheid eten voor te bereiden op een moment dat je wel zin hebt om te koken. Het voorbereide eten kun je invriezen en een kleiner deel wat je binnenkort denkt te gaan eten kun je in de koelkast doen. Doe dit voor verschillende recepten en je kunt ook nog eens variëren in wat je eet. En je kunt hiermee ook nog gezond genoeg eten.

-2

Anoniem

Omdat dan arme mensen, die meestal vrij asociaal zijn, dan niet de eetlust en de rust van de elite verpesten. Ik kom zelf geregeld in etablissementen waar enkel de rijkere, gegoede klasse, komt. Dit bevalt me tamelijk.

Beantwoord deze vraag als Anonieme Gebruiker: